Srbija   Ekologija   Društvo   Najvažnije  

NIS vas poziva: Posetite besplatno zelene oaze Srbije. Propusnica: četiri prazne pet ambalaže

Ovim društveno odgovornim projektom, NIS nastavlja da pruža svoj doprinos očuvanju sredine u kojoj živimo i radimo i poboljšanju ekološke slike Srbije
NIS vas poziva: Posetite besplatno zelene oaze Srbije. Propusnica: četiri prazne pet ambalaže

FOTO: NIS

Kompanija NIS, u saradnji sa rezervatima prirode u Srbiji, organizuje akciju besplatnog ulaska u odabrane prirodne oaze naše zemlje. Sve što treba da uradite je da donesete četiri ili više praznih PET ambalaža i dobićete svoju besplatnu kartu za rezervat prirode koji želite da posetite. Akcija traje od 5. do 31. avgusta. Prirodna dobra i rezervati prirode koji su obuhvaćeni ovom akcijom su: Botanička bašta „Jevremovac“ u Beogradu, Specijalni rezervat prirode „Zasavica“ u Sremskoj Mitrovici, Specijalni rezervat prirode „Carska bara“ u okolini Zrenjanina i Specijalni rezervat prirode „Obedska bara“ u jugoistočnom Sremu.

Ispred ulaza u svaki od njih biće postavljena lako uočljiva kutija u koju će se odlagati donesena ambalaža, koja se nakon toga šalje na reciklažu. Kako bi posetiocima boravak bio što ugodniji, svi zaljubljenici u prirodu, avanturisti i oni koji žele da se sklone od gradske vreve, na ulasku će dobiti i flašicu negazirane fruškogorske Jazak vode.

Kompanija NIS je ovu akciju realizovala i prošle godine, kako bi podigla svest o značaju ekologije na nacionalnom nivou, kao i o važnosti reciklaže za zaštitu životne sredine.
Ovim društveno odgovornim projektom, NIS nastavlja da pruža svoj doprinos očuvanju sredine u kojoj živimo i radimo i poboljšanju ekološke slike Srbije.