Srbija   Ekonomija  

Ministar Mali: Još tri dana traje prijavljivanje za subvencije za nove fiskalne uredjaje

Ministar finansija Siniša Mali napisao je na svom instagram profilu da je ostalo još tri dana da se obveznici fiskalizacije prijave za subvencije za nove fiskalne uredjaje, koji su im potrebni kako bi mogli da predju na e-fiskalizaciju. To mogu da učine i tokom predstojećeg vikenda.
Ministar Mali: Još tri dana traje prijavljivanje za subvencije za nove fiskalne uredjaje

FOTO: Pixabay

"Prethodno je potrebno prijaviti lokacije poslovnog prostora i poslovnih prostorija, putem portala @poreska_uprava ePorezi. Lokacije je do sada prijavilo skoro 125.000 obveznika, a za subvencije se prijavilo 115.000 obveznika. Takodje, potrebno je da putem servisa za fiskalizaciju, autorizovane osobe traže izradu bezbednosnih elemenata za određeni PIB i određeni poslovni prostor koji su prijavili. Važno je da obveznik naruči bezbednosni element kada je spreman za efiskalizaciju, odnosno kada zna koji fiskalni uređaj će koristiti", napisao je ministar finansija Siniša Mali na svom instagram profilu.

Ministar Mali je dodao da kada je reč o fiskalnim uređajima, Poreska uprava je do sada odobrila preko 100 elemenata elektronskog fiskalnog uređaja, a na adresi purs.gov.rs nalazi se spisak elemenata i proizvođača, kako bi se obveznici odlučili koji fiskalni uređaj će koristiti.

"Pozivamo vas da u što kraćem roku ispunite obaveze koje su propisane Zakonom o fiskalizaciji, kako biste na što brži i jednostavniji način prešli na novi model e-fiskalizacije", napisao je ministar Mali.

Izvor: instargam/mali_sinisa