Ekonomija   Srbija   Najvažnije  

Poreska uprava: Kontrolisani ugostiteljski objekti širom Srbije

Poreska uprava saopštila je danas da je od 266 sprovedenih kontrola, koje su podrazumevale obavezno izdavanje fiskalnog računa sa svim propisanim elementima uz prepoznatljiv QR kod, u 193 slučaja kontrole su bile bez nepravilnosti, dok u 73 objekta nije evidentiran promet preko fiskalnih uređaja.
Poreska uprava: Kontrolisani ugostiteljski objekti širom Srbije

FOTO: Poreska uprava

Utvrđene su brojne nepravilnosti prilikom kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih uređaja na teritoriji Srbije, pri čemu je težište bilo na kontroli poreskih obveznika na turističkim destinacijama, muzičkim manifestacijama, kao i obveznika koji se bave sportskom i rekreativnom delatnošću.

Na Saboru trubača u Guči, prilikom kontrole u šest maloprodajnih objekta su utvrđene nepravilnosti prilikom evidentiranja prometa preko fiskalnih uređaja.

U isto toliko objekata, utvrđene su nepravilnosti i prilikom kontrole u Vrnjačkoj Banji na manifestaciji „Dani Bate Stojkovića”.

Kontrolisano je i evidentiranje prometa na bazenima i u objektima, unutar bazena na Novom Beogradu, Voždovcu, u Zemunu, Dobanovcima, Smederevu i u Požarevcu.

U svim slučajevima kršenja poreskih propisa, primenjuju se kazne u skladu sa zakonskim odredbama.

Poreska uprava navodi da, zahvaljujući novom modelu fiskalizacije, raspolaže sa svim neophodnim podacima o prometu, u realnom vremenu, na svakoj maloprodajnoj lokaciji u Republici i zbog toga je u mogućnosti je da efikasno reaguje na svaku nepravilnost kod poreskih obveznika koji ne ispunjavaju svoje zakonske obaveze.

Stoga, poziva sve obveznike fiskalizacije da poštuju poreske propise, koji regulišu izdavanje fiskalnih računa prilikom prometa roba i usluga i na taj način izbegnu nepotrebne kontrole i kazne.