Južni Banat   Pančevo   Ekologija  

Uspešno završen finalni deo projekta "Deliblatska peščara budućim generacijama"

U maloj sali Gradske uprave grada Pančeva uspešno je održan finalni deo projekta "Deliblatska peščara budućim generacijama". Cilj tribine bila je razmena iskustva, znanja i ideja o mogućnostima povećanja nivoa zaštite životne sredine u Specijalnim rezervatima prirode.
Uspešno završen finalni deo projekta "Deliblatska peščara budućim generacijama"

FOTO: Dom kulture “ 25. maj” Dolovo

Tribina je pre svega bila namenjena lokalnoj zajednici (stanovništvu sa teritorija Deliblatske peščare), ekološkim udruženjima, udruženjima poljoprivrednika, pčelara, studentima, lokalnoj samoupravi, ali i svim iskrenim ljubiteljima Deliblatske peščare. Prisutni su mogli da uživaju u zanimljivim predavanjima, a bile su organizovane i 2 panel diskusije. Govorilo se o merama i značaju očuvanja biološke raznovrsnosti, kao i o mogućnostima razvoja ekološkog turizma na prostoru Peščare kao specijalnog rezervata prirode.
Na kraju tribine prikazani su i dokumentarni filmovi „U dolovima ravnice“ i „Čudesni svet Deliblatske peščare“.

Projekat je sprovelo "Udruženje Srbija moj dom".

Projekat Deliblatska peščara budućim generacijama sufinansiran je od strane Ministarstva zaštite životne sredine, a uz podršku Vetroelektrane Balkana A Tesla Wind Company, Vojvodina šume - ŠG Banat, Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Pančeva, Turističke organizacije Kovin, MZ Dolovo, Doma kulture "25. maj" Dolovo i OŠ "Aksentije Maksimović" Dolovo, udruženja "Banatski pčelari" Dolovo, udruženju vinara i vinogradara "Sveti Trifun" Dolovo.