Srbija   Servisna Informacija  

AMSS: Pojačan saobraćaj na autoputevima

Drugi radni dan u nedelji donosi povremeno pojačan saobraćaj, a razlog tome je i sredina meseca kao i smena turista što je uzrok većeg protoka vozila i pojačanog saobraćaja kako na autoputevima tako i na graničnim prelazima.
AMSS: Pojačan saobraćaj na autoputevima

FOTO: Pixabay

Auto-moto savez Srbije upozorava da je sada prisutan i veći broj vozila stranih tablica koji na putu ka zapadnim delovima Evrope prolaze kroz našu zemlju, a što doprinosi pojačanom saobraćaju.

AMSS upozorava i na radove na pojedinim deonicama zbog kojih će doći do izmena u režimu saobraćaja.

Tako će se sutra od 9 do 15 časova zbog postavljanja video nadzora na stubovima javne rasvete na natputnjacima Kovilj i Beška saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila koje će biti ručno regulisano.

Juče je počela faza 12 radova na pojačanom održavanju na putu Zrenjanina -Ečka u dužini od 600 metara. Za vreme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati jednom kolovoznom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz regulaciju semaforima.

Od 7 do 17 časova izvodiće se radovi na obeležavanju oznaka na deonici petlja Novi Sad Jug-petlja Stara Pazova u smeru ka Staroj Pazovi i to od 15. do 22. avgusta desna ivična linija,a u zoni radova za saobraćaj je zatvorena vozna i zaustavna traka, te se saobraćaj odvija preticajnom trakom.

Od 22. do 31. avgusta rade se razdelna i leva ivična linija, a u zoni radova za saobraćaj će biti zatvorena preticajna traka.

Do 21. avgusta od 8 do 15 časova izvodiće se radovi na održavanju rigole na deonici Surčin- Obrenovac u smeru ka Surčinu.

Tokom izvođenja radova za saobraćaj je zatvorena zaustavna traka.

Od 15. avgusta zbog obezbeđivanja radova na izgradnji mosta broj 1 u okviru I faze radova na izgradnji budućeg auto-putu Ruma – Šabac biće izmenjen režim saobraćaja u zoni petlje Ruma, u oba smera. Tokom izvođenja radova, za saobraćaj će biti zatvorene preticajne saobraćajne trake, dok će se saobraćaj odvijati voznim trakama.

Prema informacijama Uprave granične Policije dobijenim u 17 i 15 časova putnička vozila čekaju na graničnom prelazu Horgoš 2, na izlazu iz zemlje 90 minuta, na Gradini na ulazu 30 minuta, na Preševu na ulazu 80 minuta, a na prelazu Gostun na izlazu 30 minuta a na ulazu 45 minuta.

Na prelazu Jabuka putnička vozila čekaju 30 minuta prilikom ulaska u zemlju.

Teretna vozila čekaju na Horgošu 240 minuta, na Kelebiji, Batrovcima i Šidu 120 minuta, a na prelazu Sremska Rača 60 minuta prilikom izlaska iz zemlje.