Srbija   Društvo   Najvažnije  

RHMZ: Visoke temperature do petka

Prema prognozi RHMZ, U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo. Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će do petka na području Srbije biti veoma toplo. Na području Bačke, Banata, Srema, Pomoravlja i istočne Srbije na snazi je narandžasti meteo-alarm, što znači da je vreme opasno.
RHMZ: Visoke temperature do petka

FOTO: Piqsels

Maksimalna temperatura danas od 32 do 35 stepeni Celzijusa, sutra od 34 do 37, a u petak na jugu i istoku Srbije lokalno i do 39 stepeni Celzijusa, objavljeno je na sajtu RHMZ-a.  Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni.

Pretežno sunčano i toplo biće i u Novom Sadu, sa slabim vetrom i najnižom temperaturom oko 22 stepena, a najviša oko 34 stepena.

U četvrtak sunčano i veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 34 do 37 stepeni.

U petak ujutro i pre podne sunčano, na jugu i istoku Srbije još toplije (lokalno i do 39), a osveženje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i sa uslovima za lokalnu pojavu nepogoda sa gradom i olujnim vetrom posle podne će najpre zahvatiti zapadnu i severozapadnu Srbiju, a uveče i u toku noći će se proširiti na ostale krajeve.

Od subote maksimalne temperature od 25 do 30 stepeni, a uz promenljivu oblačnost smenjivaće se sunčani intervali i pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom.