Južni Banat   Hronika  

Alibunar: Maloletnik optužen zbog silovanja u porodici

Više javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je sudiji za maloletnike Višeg suda u Pančevu zahtev za pokretanje pripremnog postupka prema maloletniku iz Ilandže zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo silovanje.
Alibunar: Maloletnik optužen zbog   silovanja u porodici

FOTO: Pixabay

 

Maloletniku se stavlja na teret da je u Ilandži, dana 13. avgusta, u toku noći prinudio svoju babu (71) na obljubu upotrebom sile i pretnjom da će neposredno napasti na njen život.

Nakon saslušanja maloletnika, koji je prethodno lišen slobode, sudija za maloletnike Višeg suda u Pančevu mu je po predlogu Višeg javnog tužilaštva u Pančevu odredio pritvor.

Pritvor je odrđen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoka, kao i zbog činjenice da mu se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela za koja je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje postupka prema maloletniku.

Tužilaštvo je u zahtevu predložilo i da se u toku pripremnog postupka ispita oštećena i da se odrede potrebna veštačenja.