Južni Banat   Plandište   Najvažnije  

Plandište: Dom zdravlja 1. Oktobar dobro akreditaciju na sedam godina

Plandište: Dom zdravlja 1. Oktobar dobro akreditaciju na sedam godina

FOTO: Opština Plandište

 
 
Ispunjavanjem  svih  preporuka i zahteva nadležnih organa Dom zdravlja 1. Oktobar  je  u skladu sa svim zakonskim normama u postupku akreditovanja ove ustanove, stekao sve neophodne uslove za dobijanje akreditacije na period od maksimalnih sedam godina.

 

Unapređenje kvaliteta rada i bezbednosti pacijenata, standardizovanje pružanja usluga svim pacijentima na teritoriji ove opštine  u postupku pružanja usluga primarne zdravstvene zaštite, samo su neki od ciljeva akreditacije zdravstvenih ustanova.

“Sam postupak akreditovanja naše ustanove predstavlja jedan dugotrajan proces, veliki rad u kom su učestvovali svi radnici Doma zdravlja i samo zahvaljujući tom timskom radu, požrtvovanosti i kolektivnom duhu koji negujemo u našoj ustanovi kao kruna i priznanje došao je i ovaj sertifikat o akreditaciji, koji smo dobili na maksimalnih sedam godina. Sam postupak akreditacije obuhvata nekoliko velikih oblasti zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, žena, dece, školske dece, polivalentnu partonažu, labaratorijsku dijagnostiku, stomatološku zdravstvenu zaštitu, životnu sredinu, ljudske resurse, upravljanje i rukovođenje, i u svim oblastima smo dobili visoke ocene akreditacione komisije. Veliku zahvalnost na uspešno okončanom postupku akreditacije dugujemo pre svega zaposlenima Doma zdravlja, koordinatorima, kao i loklanoj samoupravi na velikoj podršci u ovom postupku”, istakao je v.d. direktora Doma zdravlja, dr Nebojša Drljević.