Plandište   Južni Banat   Društvo  

Opština Plandište raspisala konkurs za sufinansiranje sanacije stambenih zgrada

Predsednik Opštine Plandište Jovan Repac je na osnovu Odluke o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstva zdgrada raspisao Javni konkurs “Sufinansiranje” za bespovratno sufinansiranje aktivnosti na unapređenju svojstva zgrade.
Opština Plandište raspisala konkurs za sufinansiranje sanacije stambenih zgrada

FOTO: Opština Plandište

Pravo učešća na konkursu imaju sve stambene zajednice sa teritorije Opštine Plandište. Aktivnosti na unapređenju svojstva zgrada podrazumevaju popravku krova, zamenu oluka i ostale limarske radove, zamenu ulaznih vrata, postavljanje interfona, poštanskih sandučića, rasvete, molersko farbarske radove, nabavku protivpožarnih aparata, uvođenje video nadzora i druge radove u cilju sprečavanja nastanka štetnih posledica po život i zdravlje ljudi, životnu sredinu ili imovinu veće vrednosti.

Sredstva za sufinansiranje aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstva zdgrad obezbeđena su budžetom Opštine Plandište u ukupnom iznosu od 1.000.000,00 dinara, a maksimalni iznos sredstava po jednoj stambenoj zajednici je do 50% predračuna potrebnih finansijskih sredstava.

- Zahvaljujući uspešno realizovanom konkursu koji smo sproveli prošle godine, lokalna samouprava se potrudila da i ove godine raspišemo konkurs koji će u mnogome pomoći unapređenju stanovanja i pomoći stambenim zajednicama u rešavanju krucijalnih problema na svojim objektima. Realizacija ovog konkursa je primer dobre prakse i saradnje lokalne samouprave, stambenih zajednica i građana Opštine Plandište. Na konkursu koji je realizovan prošle godine, u zavisnosti od potreba građana, stambene zajednice su uspele da urede kompletno krovnu konstrukciju, da zamene oluke i izvedu druge limarske radove, da postave PVC stolariju, postave rasvetu, sve ono što je skupština stanara označila kao prioritet u tom trenutku. Obećali smo da ćemo sa ovom praksom nastaviti i u budućnosti jer smatramo da na ovaj način možemo da pomognemo svim stanarima da unaprede kvalitet stanovanja u svojim zgradama. Realizacija ovakvog konkursa treba da podstakne naše sugrađane da se prijave u većem broju i iskoriste subvencije koje su obezbeđene od strane lokalne samouprave, istakao je Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište.

Rok za podnošenje prijava za učešće na konkursu je 30.09.2022. godine.

Kompletan tekst konkursa, uslove i rok za prijavu, kao i prijavne obrasce možete pogledati na zvaničnom sajtu Opštine Plandište.