Južni Banat   Plandište   Društvo   Najvažnije  

Opština Plandište uručila poklone prvacima

I ove godine, školsko zvono je označilo početak nove školske godine u sve tri osnovne škole sa teritorije opštine Plandište. Osim prvaka, jednako uzbuđeni bili su i njihovi roditelji. Opština Pladnište je i ove godine izdvojila iz budžeta sredstva za poklon pakete đacima prvacima koji su prvi put seli u školske klupe. Svim prvacima u opštini Plandište uručena je školska torba – ranac i osnovni pribor za nastavu.
Opština Plandište uručila poklone prvacima

FOTO: Opština Plandište

Jovan Repac, predsednik Opštine uručio poklone mališanima iz OŠ “Dositej Obradović” u Plandištu sa područnim odeljenjima u Margiti, Velikom Gaju, Baricama i Jermenovcima. Dušan Ćurčić zamenik predsednika Opštine, poklone je uručio prvacima iz OŠ “Jovan Sterija Popović“ u Velikoj Gredi i Miletićevu i OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“ u Hajdučici i Starom Lecu. U školskoj 2022/2023. godini, u sve tri osnovne škole sa teritoriji opštine Plandište u prvi razred ukupno je pošlo 69 prvaka, 5 učenika manje nego prošle godine. U najvećoj školi ih ima 35 – u Plandištu, u Margiti 6, Baricama 1, Velikom Gaju 3 prvaka i Jermenovcima 4. U Velikoj Gredi ove školske godine ima 12 prvaka, u Miletićevu 2, u Hajdučici 4 i u Starom Lecu 2.

Predsednik je tom prilikom izjavio da mu je veliko zadovoljstvo da može prvacima da poželi srećan i uspešan početak nove školske godine.

– Današnji dan predstavlja veliku radost za mališane i njihove roditelje, jer sa 1. septembrom i prvim školskim zvonom označen je početak nove školske godine, novi početak u razvoju i odrastanju ovih mališana. Velika mi je čast i zadovoljstvo što imam priliku da sve đake u Opštini Plandište pozdravim i poželim im srećan i uspešan polazak u školu. Iako smo mala opština svake godine se trudimo da najmlađe polaznike u školu obradujemo sa školskim priborom, rančevima, sveskama i svime onim što im je neophodno za prve školske dane. Ovu tradiciju lokalna samouprava neguje već sedam godina i sa tom praksom ćemo nastaviti i u budućnosti, jer je to lep primer saradnje koju imamo sa osnovnim školama, čime naše mališane želimo da obradujemo malim gestom pažnje, da im pokažemo da mislimo na njih i da ćemo tokom njihovog odrastanja i školovanja uvek biti tu da pomognemo. Ovo je veliki korak na jednom dugom putovanju ka unapređenju edikacije i obrazovanja. Pred njima je put na kom moraju da ulože mnogo rada i truda i nadam se da će imati mnogo uspeha u daljem školovanju i da će izrasti u velike i uspešne ljude. Lokalna samouprava uvek je bila i uvek će biti oslonac i podrška za stabilan razvoj i napredak učenika i studenata, jer oni su naša budućnost i naša radost, izjavio je predsednik Opštine Plandište, Jovan Repac u svom obraćanju prisutnim đacima i roditeljima.

Zamenik predsednika, Dušan Ćurčić, svim prvacima Opština Plandište poželeo je srećan polazak u školu, dobar uspeh i puno dobrih ocena, da budu dobri đaci i dobri ljudi.