Južni Banat   Pančevo   Opovo   Bela Crkva   Plandište   Najvažnije  

Pančevu, Opovu, Beloj Crkvi i Plandištu odobrena sredstva od Pokrajine za ekološke projekte

Gradu Pančevu i opštinama Opovo, Bela Crkva i Plandište odobrena su sredstva za projekte u oblasti ekologije Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine.
Pančevu, Opovu, Beloj Crkvi i Plandištu odobrena sredstva od Pokrajine za ekološke projekte

FOTO: PančevoInfo

Ugovori sa predstavnicima lokalnih samouprava sa teritorije AP Vojvodine, koje su putem konkursa ostvarile pravo na dodelu bespovratnih sredstava za podršku u realizaciji projekata u oblasti zaštite životne sredine biće potpisani danas u 12 sati u holu Pokrajinske vlade.

Reč je o dva konkursa, od kojih je jedan namenjen finansiranju i sufinansiranju izrade projektno-tehničke dokumentacije za projekte u oblasti upravljanja komunalnim otpadnim vodama na teritoriji AP Vojvodine, kao pomoć jedinicama lokalne samouprave u cilju obezbeđenja stabilnog i dugoročnog odvođenja otpadnih voda, zaštite i poboljšanja kvaliteta vode i životne sredine uopšte, smanjenje rizika po javno zdravlje i unapređenje kvaliteta života stanovništva, podrške ruralnom razvoju, stvaranja preduslova za održivi društveni i ekonomski razvoj i smanjenja regionalnih dispariteta.

Na ovom konkursu Opštini Bela Crkva odobreno je tri miliona dinara za odvođenje otpadnih voda u mestu Vračev Gaj, a Opštini Opovo dva miliona dinara za projektno-tehničku dokumentaciju za Postrojenje za preradu otpadnih voda.

Drugi konkurs namenjen je finansiranju i sufinansiranju projektnih aktivnosti za rešavanje problema neadekvatnog odlaganja otpada – sanacije i rekultivacije divljih deponija i degradiranih površina na teritoriji AP Vojvodine.

Na ovom konkursu Gradu Pančevo odobreno je tri miliona dinara za čišćenje divljih deponija na teritoriji grada Pančeva, Opštini Opovo 1,5 miliona dinara za uklanjanje nelegalnog odloženog otpada na divljim deponijama u Opovu i Sakulama, a Opštini Plandište 500.000 dinara za uklanjanje divljih deponija.

Ugovore će uručiti pomoćnik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg.