Plandište   Južni Banat  

Opština Plandište: Potpisan ugovor za sanaciju divljih deponija sa Pokrajinom

Zamenik predsednika Opštine Plandište Dušan Ćurčić prisustvovao je svečanom potpisivanju ugovora za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekta uklanjanja divljih deponija na teritoriji Opštine Plandište za 2022. godinu.
Opština Plandište: Potpisan ugovor za sanaciju divljih deponija sa Pokrajinom

FOTO: Opština Plandište

Na osnovu sprovedenog Javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine Opštini Plandište odobrena su nova sredstva za realizaciju projekta uklanjanja divljih deponija sa lokacija koje ugrožavaju i štete životnoj sredini.

Ukupna vrednost projekta iznosi 725.000 dinara, od kojih je Plandište od Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine dobilo ukupno 500.000 dinara, dok je lokalna samouprava, u skladu sa potpisanim ugovorom, dužna da obezbedi 225.000 dinara kroz sopstveno učešće u realizaciji projekta.

“Ovo je još jedan u nizu projekata čijom realizacijom direktno radimo na očuvanju životne sredine i unapreženju biološkog diverziteta. Predviđenim sredstvima u skladu sa projektom predviđeno je uklanjanje smetlišta i divljih deponija u naseljima Barice, Markovićevo, Veliki Gaj, Jermenovci i Banatski Sokolac. Osnovni cilj realizacije ovog projekta je, pored uklanjanja divljih deponije, čišćenja i uređenja javnih zelenih površina, ujedno i smanjenje negativnog uticaja na životnu sredinu koja nastaju neprikladnim odlaganjem otpada na mestima koja nisu za to predviđena”, izjavio je Ćurčić, zamenik predsednika Opštine Plandište.