Najvažnije   Sport  

Železničar fenomenalnom igrom stigao do četvrte pobede u sezoni

Železničar fenomenalnom igrom stigao do četvrte pobede u sezoni

FOTO: FK Železničar

Železničar - Radnički NB 3:0 (2:0) 
 
Stadion: SC “Mladost” u Pančevu. Gledalaca: 1.000. Sudija: Mladen Jakovljević. Strelci: S. Stojanović u 16, Kordić u 27, Grgić u 72. minutu za Železničar. Žuti kartoni: Janković (Železničar). 
ŽELEZNIČAR: Živković, Balaž, Grgić, Janković /80.Dašić/, M.Jovanović /46. Obradović/ S.Jovanović /6. S.Stojanović/ /70. Lainović/, Konatar, Kordić /70. Bačanin/, Obeng, Petrović, Simčević. 
RADNIČKI NB: Ristić, Ahmetović /80. N. Rakić/, Jevremović /80. Sićović/, Melentijević, Mijailović /66. Svetličić/, S. Rakić /55. Smiljanić/, Stanimirović, Stanković, Stoisavljević, Veličković /55. Nuredini/, Đorđević. 

Možda i najboljom igrom u dosadašnjem delu sezone, fudbaleri Železničara stigli su do četvrte pobede u sezoni, druge na domaćem terenu. Sa tri gola u mreži, u Beograd je ispraćena ekipa Radničkog. 

Sa nova tri boda Pančevci su "skočili" na tabeli i sada imaju 13 bodova i nalaze se iza Grafičara i IMT-a. Da nemaju nameru da rivalu prepuste ni "pedalj" terena bilo je jasno već od starta utakmice. Agresivnom igrom na svakom delu terena, fudbaleri Železničara rano su stigli do prednosti, već u 16. minutu preko Stojanovića. Prethodno je pomenuti igrač ušao na teren umesto povređenog Strahinje Jovanovića. 

Pitanje pobednika bilo je rešeno već posle pola sata igre, a za drugi gol se pobrinuo Šaleta Kordić. Rutinskom igrom, Železničar je održavao prednost do kraja prvog poluvremena. 

Ipak, nisu se zadovoljili sa učinkom iz prvih 45 minuta domaći, a za konačnih 3:0 pred oko 1.000 navijača na stadionu SC  "Mladost"  pobrinuo se mladi Dario Grgić, jedan od najboljih igrača tima iz Pančeva. 

Sve do kraja meča, domaći su pritiskali odbranu gostiju, ne dozvoljavajući da se napadači gostiju približe golu Živkovića. Na kraju ubedljiva pobeda za nova tri boda i priključak za vodećima. 

Železničar već ovog vikenda igra derbi kola protiv Inđije u gostima. Pomenuta ekipa igrala je u ovom kolu protiv drugoplasiranog IMT-a i na gostovanju osvojila bod.