Južni Banat   Plandište  

Potpisani ugovori za unapređenje energetske efikasnosti u Plandištu

Predsednik Opštine Plandište Jovan Repac prisustvovao je svečanom potpisivanju trojnih ugovora, u završnom koraku sprovođenja Konkursa za sufinansiranje programa unapređenja energetske efikasnosti na kućama i porodičnim stambenim zgradama.
Potpisani ugovori za unapređenje energetske efikasnosti u Plandištu

FOTO: Opština Plandište

Za realizaciju ovog programa obezbeđeno je ukupno 2.000.000,00 dinara, i to 1.000.000,00 dinara obezbeđeno je od strane Uprave za podsticanje i unapređenje energetske efikasnosti Ministarstva za rudarstvo i energetiku, dok je 1.000.000,00 dinara obezbeđeno iz budžeta lokalne samouprave. Do zatvaranja konkursa prijavilo se ukupno 17 zainteresovanih lica koja ispunjavaju uslove i mere propisane konkursnom dokumentacijom. Od 17 prijavljenih za sanaciju i zamenu stolarije prijavilo se 9 lica, dok je za zamenu kotlova i instalacija za centralno grejanje prijavljeno ukupno 8 zainteresovanih.

"U saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike uspešno smo realizovali ovaj konkurs i potpisivanjem ovih ugovora smo kroz mere sufinansiranja pomogli našim sugrađanima u rešavanju velikog problema uštede energije i sanacije objekata. Zahvaljujući uspešno sprovedenom konkursu prošle godine, sada smo obezbedili više sredstava jer su građani pokazali više interesovanja za realizaciju ovog konkursa što je vrlo pohvalno, jer tako zajedničkim snagama radimo na uštedi energije, unapređenju i zaštiti životne sredine. Kroz realizaciju ovih programa želimo da ukažemo na velike uštede energije koje ovakva sanacija donosi, kao i na značaj unapređenja energetske efikasnosti na objektima. Sa dobrom praksom kakva se pokazala u prethodne dve godine ćemo svakako nastaviti, jer nam je pre svega u interesu da ponognemo našim sugrađanima u poboljšavanju mera energetske efikasnosti na njihovim stambenim objektima" – izjavio je Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište.