Pančevo   Pančevo  

Grad Pančevo: Počelo prikupljanje zahteva za besplatan prevoz

Grad Pančevo će i ove godine iz budžeta subvencionisati prevoz 13 kategorija građana sa svoje teritorije. Oni će svoje godišnje karte moći da koriste u autobusima „Pantransporta“ na gradskim i međugradskim linijama.
Grad Pančevo: Počelo prikupljanje zahteva za besplatan prevoz

FOTO: Grad Pančevo

Penzioneri i druge povlašćene kategorije građana, koji žele da produže ili ostvare pravo na besplatan javni prevoz koji omogućuje Grad Pančevo zajedno sa “Pantransportom”, zahteve mogu popuniti i predati u Gradskom uslužnom centru u Gradskoj upravi Pančevo na šalteru broj 9, ali i u seoskim mesnim zajednicama.

Lica koja prvi put ostvaruju pravo takođe mogu nephodnu dokumentaciju predati u svojoj mesnoj zajednici ukoliko žive u nekom od devet naseljenih mesta na teritoriji Pančeva.

Građani koji produžavaju pravo na povlašćeni prevoz popunjavaće samo Zahtev za ostvarivanje prava, dok će oni koji se po prvi put prijavljuju osim Zahteva, priložiti i fotokopiju lične karte, jednu fotografiju novijeg datuma i potrebnu dokumentaciju kojom potvrđuju po kom osnovu ispunjavaju uslov za povlašćeni prevoz.

Penzionerima koji se prvi put prijavljuju za godišnju kartu, osim lične karte potreban je samo poslednji penzioni ček.

Građani će dobiti Potvrdu kojom se potvrđuje da ispunjavaju uslove za subvencionisani prevoz. Grad Pančevo će tu potvrdu elektronski poslati i „Pantransportu“ kako bi građani mogli da preuzmu svoje godišnje karte za prevoz.

Zahtevi se mogu dostaviti do 1. aprila ove godine a otvorena je mogućnost da se taj rok i produži ako to bude neophodno.

Prošlogodišnje godišnje karte za prevoz važe do 31. marta ove godine.

Prošle godine oko 12.500 iskoristilo je svoje pravo na besplatni prevoz, u najvećem broju penzioneri.