Južni Banat   Plandište  

Poseta Doma za duševno obolela lica iz Starog Leca udruženjima penzionera u Plandištu

Dom za duševno obolela lica "1. oktobar" iz Starog Leca, u saradnji sa Udruženjem penzionera Opštine Plandište i Udruženjem invalida rada takođe iz Plandišta, organizovao je interaktivnu radionicu u cilju promocije aktivnosti ove ustanove, kao i uticaja radne terapije u postupku unapređenja i očuvanja kvalitetnijeg života starijih sugrađana.
Poseta Doma za duševno obolela lica iz Starog Leca udruženjima penzionera u Plandištu

FOTO: Dom za duševno obolela lica 1. oktobar, Stari Lec

Tokom prezentacije, predstavnice Doma prikazivale su kratke video- sadržaje i kroz interaktivnu saradnju sa učesnicima razgovaralo se o idejama i načinima unapređenja saradnje ustanove i udruženja penzionera sa teritorije Opštine Plandište.

Takođe, prezentovane su i aktivnosti koje se realizuju u okviru međunarodnog projekta “Virtruelno je vitalno”.

Predavači su iskoristili priliku da upoznaju sugrađane da će, u okviru obeležavanja Međunarodnog dana starijih lica, 1. oktobra, koji se ujedno obeležava i kao dan ove ustanove, biti organizovani niz radionica i štandova, kao i sportsko rekreativni program za sve goste i prijatelje ustanove. Tadaće se raditi na prezentovanju preventivno korektivne gimnastike i vežbi koje svi pripadnici starije populacije mogu uvežbavati u svom domu.