Južni Banat   Kovačica   Društvo   Najvažnije  

"Bulke" organizovale tradicionalnu Čajanku

U Debeljači, posle duže pauze, održana je tradicionalna “Čajanka” u organizaciji Aktiva žena “Bulka”. Vredne žene iz ovog aktiva vredno spremaju i njihovu manifestaciju “Kukuruz, dragulj ravnice” koja će biti organizovana 1. oktobra.
"Bulke" organizovale tradicionalnu Čajanku

FOTO: Prinscreen/TVP

Aktiv žena “Bulka” na čajanci su ugostile žene iz Skorenovca, Vojlovice, Ivanova, Mužlje, Novog Sada, Temerina, Bačkog Gradišta, Budisave ali nisu zaboravili ni predstavnike mesnih klubova.

– Nakom dve godine organizujemo našu Čajanku. Veoma je lepo i zabavno Radovale smo se druženju posle dve godine. Došli su iz deset mesta tako da nas ima oko 140 osoba. Muzika je izvanredna. Imamo i tombolu i imamo dosta nagrada, rekla je Rozalija Čanki, sekretarka Aktiva žena “Bulka” Debeljača.

– Ovde u Debeljači je jako lepo. Imamo dobru muziku. Naše prijateljstvo traje jako dugo, skoro deset godina. Družimo se lepo i oni jako često dolaze kod nas. Mi u Temerinu organizujemo dve čajanke godišnje. Bavimo se ručnim radovima i održavanjem starih zanata i običaja. Negujemo sve što su naše bake i majke radile, ali isto tako trudimo se da to naše znanje prenesemo i na mlade generacije, istakla je Marija Kolesar iz Udruženje žena Temerin.

Aktiv žena iz Debeljače vredno se spremaju za predstojeću manifestaciju – Kukuruz, dragulj ravnice. Ova manifestacija će biti održana prvog oktobra, a u sklopu manifestacije biće organizovan i bal.

Druženje uz čaj članice aktiva “Bulka” organizuje svake godine i uoči početka adventa, perioda koji se obeležava kao isčekivanje Božića.