Južni Banat   Opovo   Najvažnije  

Opovo: Kreativna radionica "Stvaramo sami animirani film"

U okviru programa manifestacije „Čarobni svet bajke“ u Opovu je održana kreativna radionica „Stvaramo sami animirani film“.
Opovo: Kreativna radionica "Stvaramo sami animirani film"

FOTO: Glas Opova

Majstorski kurs su održali nastavnica animacionog studija, slikarka Jelena Atraškević – Zlatković iz Centra za učenje, edukaciju i razvoj kreativnosti „Plavi slon“ i direktor Filmskog studija „Sojuzmultfilm“ iz Moskve, Boris Maškovcev.

Ove godine polaznici radionice su bili učenici VI-2 razreda OŠ “Dositej Obradović” iz Opova: Loreta Nedić, Nadica Blagojević, Lana Lalić, Anja Gasenberger, Ljubica Stojilković, Isidora Grujić, Jovana Mećavin, Dunja Nikolić i Đorđe Novakov.

Pod vođstvom iskusnih predavača školarci su imali priliku da se upoznaju sa osnovama kinematografije, isprobaju sebe u ulozi režisera, savladaju neke sitnice kinematografskog procesa uz otkrivanje malih tajni iz iskustva pravog profesionalca animacije Borisa Maškovceva i, na kraju, sami stvore sopstveni film.

„Tema radionice je bila “Leteći snovi”. Tokom našeg kreativnog susreta pustili smo maštu na volju, naučili smo kako da oživimo naše likove iz crtanih filmova. Svi su stvoreni sa iskrenom ljubavlju i radoznalošću: fantastični i sasvim obični, sposobni da prave salto iznad oblaka i u sa divljenjem posmatrajući čuda“, poruka je učesnika radionice.

Pozitivna radna atmosfera, profesionalni edukatori, kreativna deca, tako da će se radionica nastaviti.

Izvor: Glas Opova