Sport  

Aleksa Rakonjac iz SD "Pančevo 1813" sa reprezentacijom Srbije putuje na Svetsko prvenstvo

Aleksa Rakonjac iz SD "Pančevo 1813" sa reprezentacijom Srbije putuje na Svetsko prvenstvo

FOTO: SK Pančevo 1813

Aleksa Rakonjac iz Pančeva, član Streljačke družine “Pančevo 1813” nastupio je sa reprezentacijom Srbije na Prvenstvu Evrope u trostavu malokalibarskom puškom minulog vikenda u gradu Vroclav u Poljskoj.
Ekipa juniora Srbije za koju su učestvovali Marko Ivanović iz Kragujevca, Petar Erdei iz Novog Sada i Aleksa Rakonjac iz Pančeva, osvojila je peto mesto u konkurenciji od selekcija iz petnaest država, što je veliki uspeh u odnosu na uslove treninga strelaca iz Srbije.

Pojedinačno je Aleksa Rakonjac osvojio trinaesto mesto u kvalifikacijama sa 577 krugova, a u borbi za ulazak u finale od osam najboljih, sa 574 kruga, nije uspeo da se plasira, dok je dve godine stariji Marko Ivanović osvojio četvrto mesto.

Aleksa Rakonjac je nastupio i u disciplini miks-mešovitih parova sa Anjom Knežević iz Novog Beograda, ali se ovoga puta oni nisu plasirali u finale i borbu za medalje.

Već 29. septembra juniori putuju u Budimpeštu na Finale Lige mladih Evrope sa dve ekipe u kojima će nastupiti i dva takmičara iz Streljačke družine ”Pančevo 1813”, Aleksa Rakonjac vazdušnom puškom i Marko Ninković vazdušnim pištoljem.

Potom slede pripreme za Prvenstvo sveta u Kairu na kojem će od 12 do 20. oktobra nastupiti i Aleksa Rakonjac vazdušnom puškom u ekipi reprezentacije Srbije.