Južni Banat   Vršac   Kultura  

U Vršcu održano veče japanske kulture

Udruženje "Hanami" iz Vršca je u Centru Millennium svečano predstavilo izložbu umetničkih fotografija autora Masakija Nakamure, koji je predstavio “Najbolje skrivane tajne Japana”.
U Vršcu održano veče japanske kulture

FOTO: Grad Vršac

Nakon toga, mnogobrojna publika je uživala u Rakugo predstavi i muzici, kao i sjajnom putovanju kroz Edo period.

Prisutne je pozdravio Tošio Cunozaki, bivši ambasador Japana u Republici Srbiji, koji je u ime Udruženja za muzičku razmenu Japana i Srbije sa sedištem u Tokiju izrazio veliko zadovoljstvo brojem ljudi koji su posetili ovaj događaj i predstavio sjajan umetnički trio koji čine Sanjutei Rakumaro (Rakugo majstor), Takako Hiraoka (Sopran) i Jošiko Kadota (klavir).

Prof. dr Ljiljana Marković, koja je ovogodišnja dobitnica najprestižnijeg priznanja Vlade Japana, Orden izlazećeg sunca – zlatni zraci sa rozetom, održala je govor kojim je mladima u publici na izuzetan način približila ovu vrstu japanske umetnosti.

Mnogobrojnim Vršcanima su se u publici pridružili Juki Ikoma, prva sekretarka Ambasade Japana u Odeljenju za kulturu i medije, profesori sa Beogradskog univerziteta, saradnici Vlade Republike Srbije, umetnici, profesori i učenici vršačkih škola…