Pančevo   Pančevo   Društvo  

Dolovo: Manifestacija „U smiraj dana“ 25. septembra

Tradicionalna manifestacija “U smiraj dana”, predstavlja ekološko-rekreativnu manifestaciju koja ima za cilj da predstavi prirodne, kulturološke i etnološke lepote zapadnog dela Specilalnog rezervata prirode „Deliblatska peščara“.
Dolovo: Manifestacija „U smiraj dana“ 25. septembra

FOTO: Deliblatska peščara u smiraj dana

Ove godine manifestacija će se održati u nedelju, 25. septembra sa početkom u 14 časova u Deliblatskoj peščari (naselje Leanka – 8 km od sela Dolovo). Predviđen je bogat kulturno-umetnički program, zanimljiv sadržaj za mnogobrojne posetioce kao i tradicionalna šetnja Deliblatskom peščarom u smiraj dana. Dužina staze je 6 km.

U okviru šetnje planira se dolazak do najviše tačke u ovom delu Peščare, gde će prisutni imati priliku da uživaju u najlepšem zalasku Sunca sa peščanih dina obraslih lekovitim biljem. U blizini se nalaze i lokacije na kojima su snimani filmovi „Ko to tamo peva“, „Varljivo leto 68.“, „Džingis Kan“, „Boj na Kosovu“, „Besa“, „Lafajet“, „Sveto Mesto“ i još mnogi drugi spotovi i dokumentarni filmovi.

Po završetku šetnje, predviđen povratak na domaćinstvo u naselju Leanka, gde će prisutni imati priliku da se upoznaju sa tradicijom i običajima ovog kraja, uz bogat kulturno umetnički program i predstavljanje lokalnih udruženja, tradicionalnih proizvoda i domaće radinosti.

Satnica

14:00 – Dolazak u naselje Leanka u Deliblatskoj peščari na 8 km od sela Dolovo
14:45 – Polazak u šetnju u smiraj dana – Šetnja u dužini od 6 km, obilazak peščanih dina, posmatranje zalaska Sunca sa najviše tačke u zapadnom delu Deliblatske peščare – Šetnja, šumom i stepom uz obilazak filmskih lokacija – povratak na domaćinstvo u predvečerje.

Prema odluci o naknadi korišćenja SRP Deliblatska peščara posetilac je u obavezi da uplati taksu u iznosu od 100 dinara za odrasle i 50 dinara za mlade od 8 do 18 godina. Uplata će se izvršiti JP Vojvodina šume.

Kontakt:

Bojan Vojnov: 062634829
Koordinator manifestacije “U smiraj dana”