Južni Banat   Opovo   Najvažnije  

Miholjski susreti sela od 30. septembra do 2. oktobra

U organizaciji Opštine Opovo i Mesne zajednice Opovo, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu, u Opovu se od 30. septembra do 2. oktobra održava manifestacija „Miholjski susreti sela – Banatski slatki dan“.
Miholjski susreti sela od 30. septembra do 2. oktobra

FOTO: Glas Opova


Ova manifestacija se održava drugu godinu za redom, a programom su obuhvaćeni tradicionalni kreativni sadržaji i kulturni događaji kao što su izložbe, pozorišne predstave i koncerti.
Manifestacija počinje u petak, 30. septembra u maloj sali Kulturnog centra Opovo otvaranjem izložbe fotografija učesnika konkursa „Eko kadar Opovo“, čija je tema bila promocija prirodnih vrednosti i lepota Opštine Opovo – landscape, a nastavlja se 1. oktobra pozorišnom predstavom Mirjane Bobić Mojsilović  „Svlačenje“ u kojoj igraju Jelica Sretenović i Katarina Žutić.
Centralni događaji manifestacije održaće se u nedelju, 2. oktobra. Tačno u podne, povodom Dana oslobođenja Opova u Drugom svetskom ratu, biće položeni venci na spomenik poginulima u ratovima 1912 – 1918. i 1941 – 1945. godine.
Od 15:00 časova u centru Opova počinje Festival „Banatski slatki dan“ gde će na štandovima svoje tradicionalne kulinarske specijalitete, pre svega slatke ali svakako i slane, ponuditi brojna udruženja, pojedinci i preduzeća iz Opštine Opovo i okoline. Pored kulinarstva kao centralne teme, festival će imati i karakter etno bazara.
Tokom trajanja festivala, nastupiće kulturno – umetnička društva sa folklornim igrama, a u večernjim časovima sledi rok koncert. U 19:00 časova nastupiće Borko Rajn i Nina Stojanović, a od 20:30 časova grupa Crvena jabuka.

Izvor : Glas Opova