Južni Banat   Pančevo   Pančevo   Najvažnije  

Održano predavanje o značaju fizičke aktivnosti u Pančevu

Predavanje o temi fizičke aktivnosti održano je u prostorijama Doma zdravlja Pančevo. Predavači su bili lekari i psiholog iz Instituta za javno zdravlje ,,Dr Milan Jovanović Batut“.
Održano predavanje o značaju fizičke aktivnosti u Pančevu

FOTO: Dom zdravlja Pančevo

Predavanje o temi „Fizička aktivnost i uticaj na zdravlje”, održala je dr Mirjana Tošić, spec.socijalne medicine, zatim ,,Fizička aktivnost i mentalno zdravlje“ koje je održala Marija Vukotić dipl. psiholog i REBT psihoterapeut, zatim ,,Fizička neaktivnost i posturalni sindrom“ koje je održala prim. dr sci. med. Irena V. Lazić i ,,Preporuke za fizičku aktivnost starijih osoba“ koje je održala prim. dr sci. med. Katarina Boričić.

Nakon akreditovanog kursa na temu “Fizička aktivnost i uticaj na zdravlje” održan je i stručni sastanak na temu “Komunikacija u zdravstvu”.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Pančevo, dr Zorica Sokić, otvorila je ovaj skup i pozdravila prisutne.

Predavanju su prisustvovali zaposleni iz Opšte bolnice Pančevo, Doma zdravlja Pančevo, Zavoda za javno zdravlje Pančevo, kao i predstavnici domova zdravlja iz južnobanatskog okruga.

U drugom delu predavanja održane su interaktivne radionice u okviru tema koje su bile zastupljene na predavanju.

Diskusija je bila konstruktivna i svako je kroz komunikaciju mogao da izloži svoja iskustva i sugestije.

Stručni predavači su bili tu da upute prisutne u sve nedoumice.

Ovakav vid kontinuirane edukacije je veoma dobar način komunikacije i način da zaposleni međusobno razmene iskustva iz prakse.