Južni Banat   Pančevo   Pančevo   Najvažnije  

Održana "Biciklijada 04" u Pančevu

Rotari klub ‚‚Pančevo-Mihajlo Pupin“ održali  su ‚‚Biciklijadu 04“ u Barutani. Učesnici biciklijade bili su različitih uzrasta,  a svima je zajedničko jedno – ljubav prema ovom prevoznom sredstvu na dva točka.
Održana "Biciklijada 04" u Pančevu

FOTO: printscreen/RTVPA

Topao i sunčan dan okupio je više od 100 Pančevaca u parku ekstremnih sportova gde je održana četvrta "Biciklijada". Organizatori su pripremili zanimljiv program za sve uzraste. Glavni deo programa bila je revijalna vožnja ulicama Pančeva, nakon koje su se osnovci I srednjoškolci takmičili u ‘’Poligonu spretnosti”.

"Današnji događaji će pokriti više stvari. Pod jedan prva I osnovna stvar je revijalna vožnja koja će se voziti ulicama grada Pančeva, za to bi hteo da se zahvalim PU grada Pančeva koja nam je i ove godine kao I prethodnih izašla u susret I obezbedila policijsku pratnju. Nakon revijalne vožnje bilo je takmičenje za najmlađe u poligonu spretnosti I posle toga u sporoj vožnji", naveo je Ivan Romanić, Rotari klub ‘’Pančevo- Mihajlo Pupin”

Manifestaciju su pomogli brojni sponzori, dok su učesnici na licu mesta mogli da kupe majicu "Biciklijada 04". Prikupljena sredstva biće iskorišćena za izradu i postavljanje držača za bicikle u pančevačkim školama. 

"Kao i za prethodne tri biciklijade cilje je promocija vožnje bicikla po Pančevu. Grad Pančevo ima sve uslove da se smanji saobraćaj vozila i da se značajno poveća broj učesnika u saobraćaja koji voze bicikl. Mi se iz godine u godinu trudimo da sa ovom akcijom I nekim još pratećim programima podignemo svest i popravimo sve što je moguće kako bi biciklistima I sada sve većem boju ljudi koji voze elektrotrotinete olakšali učestvovanje u saobraćaju", izjavio je Ivan Romanić, Rotari klub ‘’Pančevo- Mihajlo Pupin”

Rotari Klub „Pančevo-Mihajlo Pupin“ je u prethodnom periodu postavio četiri nosača u pančevačkim školama, a cilj je da ih imaju sve škole u Pančevu.