Južni Banat   Pančevo   Sport   Najvažnije  

Bogat program u Pančevu u okviru „Evropske nedelje sporta“

Grad Pančevo i Sportski savez grada Pančeva nizom sportskih aktivnosti uključeni su u „Evropsku nedelju sporta“ koja se odvija u više od trideset gradova širom Srbije od 23. do 30. septembra.
Bogat program u Pančevu u okviru „Evropske nedelje sporta“

FOTO: Sportski savez Pančevo

 

Srbija je domaćin ove kampanje peti put zaredom, a ovogodišnji slogan “Evropske nedelje sporta” je “Budite aktivni”.

Prvi dan sportskog izazova, 23. septembar, bio je posvećen najmlađima koji su i svečano otvorili manifestaciju u Pančevu.

Kroz igru i zabavu u vrtiću “Petar Pan” najmlađi su savladavali prepreke na poligonima spretnosti i okretnosti a sve u cilju stvaranja zdravih navika i potreba za bavljenjem fizičkom aktivnošću.

Dan kasnije u parku Barutana na veštačkoj steni bila je održana promocija sportskog penjanja, dok je u nedelju održan javni čas košarke u okviru kojeg su se ispred Narodnog muzeja u Pančevu predstavili svi košarkaški klubovi.

U ponedeljak, 26. septembra na platou ispred Narodnog muzeja biće organizovani otvoreni trening šaha, tenisa i odbojke.

16:00 – 18:00 Otvoreni trening šaha
Mesto: Plato ispred Narodnog muzeja
17:00 – 18:00 Javni trening tenisa
Mesto: Plato ispred Narodnog muzeja
17:00 – 18:00 Javni čas odbojke
Mesto: Plato ispred Narodnog muzeja

Na Gradskom bazenu u Pančevu, u utorak, 27. septembra od 17:30 do 18:30 časova biće održan javni čas obuke neplivača za zainteresovane učenike nižih razreda osnovno – školskog uzrasta.

U sredu, 28. septembra posetioci će moći da učestvuju u javnom času veslanja kajaka na Tamiškom keju od 16 do 18 časova.

Pretposlednji dan Evropske nedelje sporta u četvrtak, 29. septembra rezervisan je za javni čas borenja na platou ispred Narodnog muzeja od 12 do 13 časova.

Poslednjeg dana Evropske nedelje sporta u petak, 30. septembra zainteresovane očekuje javni trening fudbala i besplatan fitnes za žene.

12:00 – 13:00 Javni čas fudbala
Mesto: SRC „Strelište”
17:30 – 18:30 Fitnes za žene
Mesto: Sala sportskog saveza Pančevo

Evropska unija pokrenula je Nedelju sporta pre sedam godina kako bi promovisala aktivnije, zdravije stilove života milionima ljudi u Evropi i šire, i podstakla građane da se bave fizičkom aktivnošću, bez obzira na godine ili fizičku spremnost, i edukovala o zdravom načinu života.

Nacionalni koordinatori za Srbiju su Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta.