Južni Banat   Sport   Vršac   Najvažnije  

U Vršcu obeležena Evropska nedelja sporta

U organizaciji Saveza za školski sport Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije, uz četiri grada u Srbiji među kojima je i Vršac, obeležena je Evropska nedelja sporta, pod sloganom #BEACTIVE.
U Vršcu obeležena Evropska nedelja sporta

FOTO: Grad Vršac

Vršački osnovci imali su priliku da se uz druženje i igru bliže upoznaju sa različitim sportskim aktivnostima, sa ciljem da zavole sportove generalno, i možda počnu da aktivno treniraju neki od njih.

Događaj je održana u prostoru Školskog centra "Nikola Tesla", a manifestacija je i ovog puta imala punu podršku Sportskog saveza grada Vršca.

- Drago nam je što je Vršac prepoznat kao sportski grad i što je izabran da bude domaćin ove sportske manifestacije. Verujem da među ovom decom ima talentovanih sportista. Cilj ove manifestacije jeste da oni vode jedan zdrav život, da se upoznaju sa raznim sportovima. Nadam se da smo uspeli to da ostvarimo, istakao je Miroslav Lepir, član gradskog veća za obrazovanje. 

Evropska nedelja sporta je događaj pokrenut od strane Evropske komisije i realizuje se u zemljama Evrope ove godine po osmi put.