Južni Banat   Pančevo   Pančevo   Najvažnije  

U Pančevu održan Sajam zapošljavanja

Sajam zapošljavanja održan je u Pančevu u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje i Gradske uprave Grada Pančeva. Na sajmu je učestvovalo 32 poslodavca koja su ponudila 270 radnih mesta.
U Pančevu održan Sajam zapošljavanja

FOTO: Grad Pančevo

Sajam zapošljavanja otvorili su Milenko Čučković, član Gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja i Jelena Šinik, v.d. direktora Filijale NSZ u Pančevu.

„U okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja izdvojeno je 13 miliona i po miliona dinara za sedam mera. Sajam zapošljavanja je jedna od mera koje gradska uprava Pančeva sprovodi tokom godine, a značajan je kako za one koji traze posao, tako i za poslodavce“, izjavio je Čučković, gradski većnik za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje zainteresovani su mogli da dobiju informacije i stručne savete u pisanju biografije.

„Najveća potražnja bila je za kasirima, elektrotehničarima, saradnicima u osiguranju i magacionerima. Ova manifestacija je deo aktivnih mera. Kada govorimo o finansijskim merama ove godine je bilo 12 aktuelno od kojih je većina sprovedena, a neki od njih i dalje traju. Najpopularniji program bio je za samozapošljavane izapočinjanje sopstvenog biznisa. Trenutno traje program moja prva plata i program stručne prakse“, navela je Jelena Šinik, v.d direktora Filijale NSZ Pančevo.

Osim Sajma zapošljavanja, biće realizovane i dodatne mere u cilju smanjenja nezaposlenih u Pančevu, a od 1. oktobra biće održana stručna praksa i javni radovi.