Sport  

Golom Stojčeva Želja savladao BSK

Fudbaleri Železničara savladali su BSK iz Borče 1:0 u drugom kontrolnom meču u sklopu priprema za prolećni deo sezone. Strelac jedinog gola bio je novajlija u timu "Dizelke" Stojčev u 9.minutu na odličnu asistenciju Petrovića.
Golom Stojčeva Želja savladao BSK

FOTO: FB FK Železničar

Pogotkom Stojčeva u 9. minutu prijateljske utakmice Železničar je savladao BSK Borča u drugom kontrolnom meču u okviru priprema za prolećni deo sezone Prve lige Srbije. Duel je odigran na terenu sa veštačkom travom, pored Sportske hale na Strelištu u Pančevu i njime je, praktično, završena uvodna faza priprema pančevačke “Dizelke”.

Na početku susreta polušanse za goste iz Borče imali su Reljić i Milanović, uzvratio je Železničar preko Stojčeva. Jedini pogodak na meču bio je “mat u tri poteza”. Posle razmene odbrambenih igrača Želje loptu je preuzeo Marković, odlično uposlio Petrovića koji je na prvu ubacio u kazneni prostor BSK-a gde je sjajno reagovao Stojčev i doveo Želju u vođstvo 1:0. 

Šansu da uvećaju vođstvo “Dizelke” imao je najpre Đorđević, a do kraja poluvremena i kapiten Plavšić, ali je mreža gostiju ostala mirna. BSK je uzvraćao preko Milanovića, Reljića i Milosavljevića, ali je Živković na golu Želje bio siguran.

U drugom poluvremenu Zuvića je bio najčešće u prilici da zatrese mrežu gostiju iz Borče, čak četiri puta prvi strelac Prve lige i novi igrač Želje našao se u gol šansi, ali je uvek nedostajalo malo sreće da lopta završi u mreži. Jednu šansu je imao i Jovanović, dok je jedinu izvesnu priliku za goste u drugom poluvremenu imao Vujović.  I pored svih prilika na obe strane mreže su ostale mirne i do kraja nije bilo promene rezultata.

Na terenu kraj Sportske hale na Strelištu viđena je veoma borbena utakmica sa mnogo lepih akcija, odličnih kombinacija. Iako paklen rad u prvoj fazi priprema i dalje traje i igračima su noge još uvek “teške”, Stručni štab Želje može biti zadovoljan viđenim, pre svega zalaganjem, borbenošću svih igrača koji su dobili priliku u ovom meču. Utisak je da se i novi igrači lepo uklapaju u Željin pobednički mozaik i da će krajem februara, kad počne drugi deo sezone Prve lige Srbije, “Dizelka” biti u punom gasu.

Ovim mečom završena je prva faza priprema, Želja se nakon dana odmora seli u Tursku. Baza će im do 17. februara biti Antalija gde će tokom te druge faze rada odigrati četiri kontrolne utakmice.