Pančevo   Pančevo   Južni Banat   Najvažnije  

Počeli 24. "Dani duhovne muzike" u Pančevu

„Pančevački dani duhovne muzike“ počeli su u svečanoj sali Narodnog muzeja u Pančevu. Publika je mgla da uživa u svetovnoj muzici u izvođenju dva pančevačka hora, Dečji hor i Podmladak Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva, ali i da čuje hor Srednje muzičke škole „Jovan Bandur“, Pančevo.
Počeli 24. "Dani duhovne muzike" u Pančevu

FOTO: Narodni muzej Pančevo

Ovaj međunarodni festival se održava po 24. put u Pančevu u organizaciji Pančevačkog muzičkog društva i Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva (PSCPD).

U subotu, 1. oktobra publici će se predstaviti ansambl iz Poljske (Bjelsk Podlaski), Hor Pravoslavne Crkve Rođenja Presvete Bogorodice.
Hor čine pevači amateri, koje ujedinjuje ljubav i strast ka pevanju u slavu Boga. Redovno učestvuju u nedeljnim i prazničnim službama u crkvi Rođenja Presvete Bogorodice, ali isto tako aktivno učestvuju u muzičkom životu grada i okoline.

U Narodnom muzeju u Pančevu ,1. oktobra od 17 časova hor će pančevačkoj publici predstaviti svoje umeće izvođenja svetovne muzike. Publika će moći da uživa u zvucima poljske, beloruske i ruske narodne muzike.

Od 20 časova u Svetouspenskom hramu, istog dana, ovaj poljski hor će učestvovati i na koncertu duhovne muzike, gde će se predstaviti pančevačkoj publici izvođenjem poljske, bugarske ali i srpske duhovne muzike, izvođenjem kompozicije „Tjelo Hristovo” Miodraga Govedarice.

Festival će trajati do nedelje, 2. oktobra.

Pančevačkoj publici predstaviće se pet domaćih horova iz Pančeva i Beograda, kao i dva hora iz Poljske i Moldavije.