Južni Banat   Kovin  

Mališani iz Kovina posetili Biblioteku "Vuk Karadžić"

Biblioteku ,,Vuk Karadžić“ Kovin posetila su mališani pripremne predškolske grupe iz PU ,,Naša radost“ Kovin, u pratnji svojih vaspitačica Monje Božin i Milice Jovanov. Tim povodom, u Dečjem odeljenju organizovane su kreativne radionice: ,,Kako napraviti dvorac“, ,,Kako napraviti gusarski brod“, ,,Obući lutku“.
Mališani iz Kovina posetili Biblioteku "Vuk Karadžić"

FOTO: Printscreen/Opština Kovin

Poseta je deo procesa realizacije projekta ,,Godina uzleta“ u Predškolskoj ustanovi. Ivana Jovanov, v.d.direktor Biblioteke, pokazala je predškolcima raznovrsne knjige, slikovnice, društvene igre sličnog sadržaja, a na osnovu kojih bi oni mogli uspešno da završe zadatak.

Deca su upoznata i sa radom biblioteke, a dogovoreno je da se u narednom peroidu, po završetku radova u potkrovlju zgrade, organizuju nove edukativno-zabavne radionice i druženje sa dečjim piscima/pesnicima. U znak zahvalnosti na gostoprimstvu, mališani su nacrtali i poklonili svoje radove kolektivu ustanove.

Biblioteka ,,Vuk Karadžić“ je tradicionalno obeležila Savindan.  Povodom školske slave,  u čast prvog srpskog arhiepiskopa, 27. januara u čitaonici su bile izložene knjige koje sadrže zanimljive tekstove i istorijske podatke posvećene Svetom Savi.