Hronika  

MUP: Za samo osam sati otkriveno 514 prekršaja u okviru akcije pojačane kontrole saobraćaja

Policijski službenici Uprave saobraćajne policije su na teritoriji policijskih uprava u Kragujevcu i Somboru, za samo osam sati, otkrili čak 514 prekršaja u okviru akcije pojačane kontrole saobraćaja, koja se zbog povećanog broja saobraćajnih nezgoda sa nastradalim osobama sprovodi na teritoriji Srbije do 3. oktobra.
MUP: Za samo osam sati otkriveno 514 prekršaja u okviru akcije pojačane kontrole saobraćaja

FOTO: MUP

Čak 40 odsto učesnika u saobraćaju sankcionisano je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, njih 202, dok je 155 vozača sankcionisano zbog prekoračenja dozvolјene brzine kretanja vozila.

Takođe, 13 osoba je sankcionisano zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu, a zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isklјučeno 28 vozača, od kojih je troje zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravlјali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Od početka ove godine, u saobraćajnim nezgodama na teritoriji Policijske uprave u Somboru poginulo je 18, a na teritoriji Policijske uprave u Kragujevcu 16 učesnika u saobraćaju, zato apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju svoje bezbednosti i da ne preduzimaju radnje koje mogu doprineti nastanku saobraćajne nezgode.

Uprava saobraćajne policije će u cilјu unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja i u narednom periodu nastaviti sa akcijama pojačanih kontrola na teritoriji čitave zemlјe.