Opovo   Južni Banat  

SPC Sakule: Renoviranje crkvenog tornja

U Sakulama se finiširaju radovi na renoviranju crkvenog tornja. Za ovaj projekat Srpska pravoslavna opština Sakule sufinanirana je preko konkursa za verske zajednice od strane lokalne samouprave, tako da je sa ovim sredstvima i sredstvima koja su preko banatske eparhije dobijena od Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, realizovan projekat renoviranja crkvenog tornja.
SPC Sakule: Renoviranje crkvenog tornja

FOTO: Glas Opova


Starešina hrama, Dušan Suknović kaže da je toranj bio u veoma lošem stanju, jedna veća i nekoliko manjih rupa, propao je frontalni prozor, tako da je ovom rekonstrukcijom sve to popravljeno i obnovljeno, a takođe je i opšiven krst na vrhu tornja.
Radove su obišli predstavnici lokalne samouprave, zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov, opštinska većnica Vesna Stanojev i predsednik Saveta mesne zajednice Sakule Milorad Ješin.
„Lokalna samouprava je i ove godine raspisala konkurs za realizaciju projekata verskih zajednica sa teritorije naše opštine, ukupno je bilo opredeljeno dva miliona dinara, koji su raspoređeni jednako na sve četiri srpske pravoslavne opštine i jednu katoličku župu, odnosno po 400 hiljada dinara.
Prošle godine smo preko ovog konkursa u sakulama sufinansirali radove na renoviranju fasade Svetosavskog doma, a ove godine renoviranje crkvenog tornja“, izjavila je Simin Damjanov.

Izvor: Glas Opova