Najvažnije   Sport  

Železničar u subotu dočekuje Rad, trener Sivić optimista

Železničar u subotu dočekuje Rad, trener Sivić optimista

FOTO: FK Železničar

Posle dva remija na gostujućim terenima protiv Loznice i Radničkog u Sremskoj Mitrovici, fudbaleri Železničara na domaćem terenu u subotu od 15.00 časova dočekuju Rad. Tomislav Sivić, šef struke ekipe iz Pančeva, optimista je uoči duela sa ekipom sa Banjice, jer njegov tim odlično ove sezone igra pred publikom u Pančevu.
-Očekuje nas izuzetno teška utakmica, baš kao što će biti svaka naredna. Ovo je veoma izjednačenoj ligi. Ipak, na domaćem terenu mi mnogo bolje rešavamo situacije, što je i logično, jer treniramo na drugoj, idealnoj podlozi, pa kada odemo na loše terene suoačavamo se sa problemom, posebno kada rival ne izađe iz svojih šesnaest metara. Hoćemo da pokažemo da dobro radimo, da svakoga dana napredujemo i da polako počinjemo da ličimo na ono, što želimo. Verujem da će posle zimskih priprema sve to doći na svoje, a do tada moramo da rešavamo probleme sa realizacijom - rekao je Tomislav Sivić, trener Železničara.
Osvrnuo se šef struke i na učinak Rada, a u prethodna tri kola, ekipa sa Banjice postigla je čak osam golova.
- Rad je dobra ekipa, klub sa tradicijom. Cenim trenera Bogdana Koraka, kao igrač je dao gol Realu iz Madrida, on je vojnik Rada i uvek donese nešto novo. Poštujemo rivala, ali mi želimo da pobedimo – zaključio je Tomislav Sivić.
Nema sumnje da će duel u Pančevu igrački opravdati epitet derbija kola. Interesovanje za ovaj meč je veliko, svi se u klubu nadaju da će tri boda priprasti Železničaru.
- Naše ambicije su jasne. Želimo da osvojimo sva tri boda. Jasno je da nam neće biti lako, jer je Rad u uzlaznoj formi. U poslednja tri kola postigli su osam golova što je za svaki respekt. Znamo šta nas očekuje, ali mi hoćemo da održimo visok nivo borbenosti jer smo svesni da je ovo jako važna utakmica. Želimo pobedu, da se bodovno oporavimo i priključimo vrhu. Ne odustajemo od svog cilja. Radimo naporno i verujemo da je on dostižan – Mladen Živković, golman Železničara.