Srbija   Sport  

Predsednik Vučić ugostio najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.
Predsednik Vučić ugostio najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

FOTO: PančevoInfo

“Nikada se nije dogodilo da imamo ovoliko novinara, da sve sekretarice, kuvari, kuvarice dođu, svi žele da vide Đokovića, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na samom početku razgovora sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem. Predsednik je dodao da to nije video ni kada je ugostio najveće državnike sveta.

Predsednik Vučić se osvrnuo na nedavno deportovanje našeg tenisera iz Melburna. 

“Novak i ja smo se čuli tog jutra, rekao sam mu vraćaj se Novače, šta ćeš tamo. A onda sam video koliko želi da igra i koliko je spreman. Kada je Medvedev rekao da su u Australiji ubili dečaka u njemu, neki su pokušali da ubiju i dosta dečaka i devojčica u ovoj zemlji, ali nisu uspeli. Nadam se da ćete da preteknete Nadala i Federera. Nismo znali u finalu za koga da navijamo, da li Medvedeva ili Nadala”, rekao je predsednik Srbije.

Predsednik Vučić je poručio da će država i dalje doprinositi razvoju tenisa, kako bi za 10 ili 20 godina imali nove nade srpskog tenisa. 

Novak Đoković se zahvalio predsedniku Vučiću na gostoprimstvu. Najbolji teniser sveta je rekao da je kao građanin Srbije osetio veliku potrebu da se zahvali Aleksandru Vučiću, kao predsedniku Srbije, za svu podršku koju je dobio tokom nemilih događaja u Australiji. 

“Iako sam bio u izolaciji, nisam bio sam. Imao sam podršku porodice, prijatelja i svih ljudi širom sveta. Mnogi su se javljali da mi olakšaju boravak u Australiji. Vi kao predsednik niste imali obavezu, da pružite  podršku kakvu ste pružili i osećam ličnu zahvalnost. Stavili ste i vas u jednu nezgodnu situaciju i zbog toga sam vam zahvalan. Moja veza prema srpskom narodu, jača iz dana u dan”, poručio je Đoković.