Južni Banat   Bela Crkva   Društvo   Najvažnije  

Osnovci i Bele Crkve posetili predsednicu opštine i muzej

Učenici IV 2 razreda osnovne škole „Dositej Obradović“ sa svojom učiteljicom, u okviru obeležavanja Dečije nedelje posetili su predsednicu opštine Bela Crkva Violetu Simić i njene saradnike.
Osnovci i Bele Crkve posetili predsednicu opštine i muzej

FOTO: Opština Bela Crkva

Đaci su imali priliku da postave predsednici različita pitanja, od onih koji su u vezi sa unapređenjem kvaliteta rada obrazovnih ustanova, do onih koji će ih na jedan vedar način upoznati sa njihovim domaćinom.

- I ova Dečija nedelja pokazala je da su deca najbolji kritičari, ali, uz svoje učitelje i najozbiljniji delatnici na unapređenju uslova u kojima se školuju, a i u široj lokalnoj zajednici. Pokazali su brigu o drveću, ekologiji, davali su i razne predloge. U prijatnom ćaskanju sa domaćinima, iznedrila se ideja o izgradnji fontane i malog trga, koji bi deci služio za druženje, vožnju rolera i organizovanja različitog sadržaja. Poklonili smo predsednici opštine jednu sliku, koju su članovi „Škole plus“ izradili na svojim radionicama, zajedno sa slikarkom Alenom Havlovom, majkom našeg druga iz odeljenja, aktivnom članicom „Škole plus“. Simbolično, slika bicikla, urađena sa posebnim vrstama staklenih perlica iz Češke, krasiće, po rečima predsednice opštine Violete Simić, svečanu salu opštine Bela Crkva, rekla je učiteljica Jasmina Turturea. 

Nakon posete i upoznavanja sa službama koje su aktivne u zgradi opštine, učenici su posetili Muzej u Beloj Crkvi.

Stalna postavka Muzeja i aktuelna izložba Velimira Vukićevuća bili su posebna priča.

- Vedar i stručan domaćin, direktor Igor Vokoun, strpljivo nas je sproveo kroz sve prostorije i postavku muzeja i na primeren način preneo nam je značajne informacije o svim predmetima koji se tu nalaze. Puno podataka, ali značajnih i važnih, koje ćemo svakako razmenjivati na časovima u školi, kao i na radionicama u „Školi plus“. Podsetili smo se da različite kulture spajaju ljude, a umetnost je most koji nas sve povezuje i oplemenjuje, istakla je Jasmina Turturea.