Južni Banat   Pančevo   Hronika  

Tužilaštvo traži produženje pritvora za pančevca zbog ugrožavanje sigurnosti i posedovanja narkotika i oružija

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je Osnovnom sudu u Pančevu optužni predlog protiv S.S. iz Pančeva zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćeno držanje opojnih droga.
Tužilaštvo traži produženje pritvora za  pančevca zbog ugrožavanje sigurnosti  i posedovanja narkotika i oružija

FOTO: Pixabay

 

On se sumnjiči da je dana 18.09.2022. godine u Vladimirovcu došao do kuće oštećenog T.N., istom uputio pretnju da će napasti na njegov život i telo, a potom u oštećenog uperio predmet nalik na pištolj i jer je u svojoj kući bez odobrenja državnog organa držao puščane metke, dok je u putničkom vozilu bez izdatog lekarskog recepta, za sopstvenu upotrebu, držao lek “bensedin”, koji u svom sastavu ima supstancu proglašenu za opojnu drogu.

Zbog navedenog, OJT Pančevo je predložilo da se pritvor prethodno određen produži do završetka glavnog pretresa, da se S.S. osudi na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine, novčanu kaznu od 50.000 dinara, da mu se izrekne mera bezbednosti oduzimanje predmeta i to municije i leka bensendina i mera bezbednosti zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenim T.N. u trajanju od 3 godine.