Južni Banat   Kovačica   Najvažnije  

Potpisana još dva ugovora za kupovinu kuće sa okućnicom na teritoriji opštine Kovačica

Danas su potpisana dva trojna ugovora za sredstva za kupovinu kuće sa okućnicom na selu koja se odnose na teritoriju opštine Kovačica. Ugovori su potpisani u Ministarstvu za brigu o selu koje je odobrilo po 10.000 evra po konkrusima. Pomoć u vidu ovih sredstava dobili su jedno lice iz Debeljače i porodica Stojkov – Jovašević. Naime, oni su potpisali sa opštinom Kovačica i Ministarstvom za brigu o selu ugovore za finansiranje kupovine kuće sa okućnicom na selu.
Potpisana još dva ugovora za kupovinu kuće sa okućnicom na teritoriji opštine Kovačica

FOTO: Opština Kovačica

 

Svoj dom  su  Jelena i Siniša pronašli u Crepaji, i naglasili da im je trebalo dve godine da izaberu ovu kuću. Nakon što kupe kuću u planu je istovremeno i useljenje.

U ime opštine Kovačica ugovor je potpisala pomoćnica predsednika opštine Kovačica, Marijana Meliš, koja nije krila zadovoljstvo što su jedan mladi bračni par i jedan mladi poljoprivrednik uspeli u svojoj želji da se skuće i da dobiju podršku Ministarstva i opštine.Marijana Meliš, pomoćnica predsednika opštine Kovačica pozvala je sve mlade bračne parove da ne oklevaju u donošenju odluke o apliciranju na konkurse Ministarstva za brigu o selu, jer je pored porodice koja će imati novi dom, sredstva za kupovinu kuće dobilo i lice koje se bavi poljoprivredom na konkursu namenjenom mladim poljoprivrednicima.