Južni Banat   Kovin   Društvo  

Kovin: Kolektiv Biblioteke „Vuk Karadžić“ posetio Sajam knjiga u Beogradu

Zaposleni u biblioteci u Kovinu i njenim ograncima u selima opštine Kovin posetili su brojne štandove, razgovarali sa piscima, izdavačima, kolegama. U sali „Dušan Radović“ održane su promocije „Danice za mlade“ Vukove zadužbine i Dečjeg sabora „Dani ćirilice“.
Kovin: Kolektiv Biblioteke „Vuk Karadžić“ posetio Sajam knjiga u Beogradu

FOTO: Biblioteka „Vuk Karadžić“ Kovin

Bibliotekarka iz Bavaništa i urednica zbornika dečjih radova „Dani ćirilice“, Milica Živković, predstavila je Dečji sabor i ujedno iskoristila priliku da pozove učenike da uzmu učešće i u narednom konkursu, na temu "Život".

 

 
 
 
 
 
 
 

Podsetimo, posle dve godine pauze, pod sloganom „Povratak napisanih“, organizovan je 65. Međunarodni sajam knjiga koji je okupio veliki broj izdavača, pisaca, bibliotekara, ljubitelje knjiga i čitanja. Veliku pažnju posetilaca privuklo je prisustvo Novaka Đokovića koji je posetio Sajam sa suprugom. Dugačak red  bio je za potpis i posvetu Ljiljane Habjanović Đurović, a knjige su potpisivali vladika Grigorije, Vuk Drašković, Vesna Dedić, Aleksandra Urošević… Deci je posebno bio interesantan  Ljubivoje Ršumović.

Čitalačka publika može posetiti Sajam knjiga u Beogradu do 30.oktobra.

Veliki broj novih i popularnih naslova koji su izloženi na ovogodišnjem sajmu, već su dostupni ovdašnjim članovima. Biblioteka „Vuk Karadžić“ Kovin otvorena je za svoje čitaoce svakog radnog dana od 7-19 časova.