Južni Banat   Ekonomija  

Plaćanje UnionPay karticama dostupno na NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama

Zahvaljujući kompaniji Naftnoj industriji Srbije omogućeno je plaćanje Union Pay karticama na NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama.
Plaćanje UnionPay karticama dostupno na NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama

FOTO: Rtv Pančevo

 

Plaćanje goriva, robe i usluga na NIS Ptrol i Gazprom benzinskim stanicama od sada je moguće i uz Union Pay platne kartice, zahvaljujući saradnji kompanije NIS, Narodne banke Srbije, NLB Komercijalne banke i Union Pay International platnog sistema (UPI). Na ovaj način, NIS je postao pionir u uvođenju ove vrste usluge na domaćem tržištu naftinih derivata.

NIS kao lider na tržištu naftnih derivata koji je oduvek stremio ka uvođenju modernizacije, novih tehnologija i inovativnih rešenja u svom poslovanju, u svim segmentima, ali najviše u segmentu maloprodaje. I ovaj put pravi iskorak u tom pravcu i uvodi novu uslugu koja podrazumeva omogućavanje plaćanja korišćenjem Union Pay platnih kartica na našim benzinskim stanicama goriva i usluga koji se na njima mogu dobiti. S obzirom na broj korisnika Union Pay platnih kartica, kojih je u Srbiji sve više, da će oni iskoristiti ovu mogućnost i posetiti naše benzinske stanice. – ističe Ivana Žarković, direktor Departmana za finansije u kompaniji NIS.

Neki od najvažnijih projekata kompanije NIS uključuju mogućnost Instant Payment plaćanja očitavanjem QR koda iz mobilne aplikacije potrošača, u saradnji sa Narodnom bankom Srbije, kao i mogućnost podizanja gotovine uz plaćanje ,,Dina“, „VISA“ i „MasterCard“ karticom na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama širom Srbije.

Saradnja Narodne banke Srbije sa Union Pay sistemom uspostavljena je na inicijativu Guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković radi snaženja srpskog nacionalnog kartičnog sistema Dinacard. Pored plaćanja i podizanja novca u Republici Srbiji korisnici Dinacard Union Pay kartica moći će ih koristiti u Union Pay prihvatnoj mreži u preko 175 zemalja i teritorija u Svetu. – rekla je Dragana Stanić, predstavnik Narodne banke Srbije.

Union Pay platni sistem osnovan je 2002.godine i predstavlja najzastupljeniji kartični sistem na svetu, sa preko 7,5 milijardi izdatih kartica koje se koriste u više od 175 država u svetu, dok je u Srbiji omogućeno korišćenje ovih kartica od 2018.godine.