Najvažnije   Sport  

Železničar cilja i treću pobedu ove jeseni protiv Novog Sada

Železničar cilja i treću pobedu ove jeseni protiv Novog Sada

FOTO: FK Železničar

Fudbaleri Železničara sutra od 13.00 časova na domaćem terenu dočekuju Novi Sad, ekipu koju su ove jeseni pobedili čak dva puta, jednom u prvenstvu i drugi put ubedljivo u Kupu Srbije. Biće, ovo ipak sasvim drugačiji meč jer su obe ekipe u međuvremenu podigle novo forme.
Tomislav Sivić, trener Želeuzničara optimista je uoči sutrašnjeg meča, ali ističe da izuzetno ceni ekipu Novog Sada:
- Uvek je teško igrati sa istim rivalom u kratkom periodu. Novi Sad je u lepoj seriji pobeda, ali mi se bavimo samo sobom, kao i uvek. Igramo na domaćem terenu dobro, podigli smo nivo, imamo kontrolu nad utakmicom, znamo šta hoćemo. 
Pohvalno je govorio o Novom sadu Sivić, ipak u sutrašnjem duelu jasno je da ulogu favorita mora da prihvate fudbaleri Železničara.
-Novi Sad ima tim koji je sastavljen od prvoligaških igrača, svakako da respektujemo našeg rivala, ali ne smemo ni previše. Igramo dobar fudbal i na našem terenu mi se pitamo. Nećemo dozvoliti da nas Novi Sad zaustavi u našoj seriji – istako je Tomislav Sivić.
Aleksandar Đorđević bio je strelac nedavno u Kupu Srbije protiv Novog Sada i dobro poznaje sutrašnjeg protivnika. S obzirom da Železničar igra dobro u finišu jesenje sezone, pa se očekuje da u istom ritmu i nastavi.
- U kratkom vremenskom periodu odigraćemo i drugu utakmicu sa Novim Sadom. Biće to sigurno sasvim drugačiji meč, a naši gosti, naročito u poslednje vreme, pokazuju zavidan kvalitet. Ipak, mi smo u dobrom ritmu, u lepoj seriji i verujem da ako odigramo na našem nivou neće biti problem da osvojimo nove bodove – rekao je jedan od najboljih igrača u timu Železničara, Aleksandar Đorđević.
Do kraja sezone Železničar će odigrati još jednu utakmicu u Kupu Srbije protiv TSC-a u Bačkoj Topoli, dok će u prvenstvu odmeriti snage sa Trajalom u Kruševcu, a 19. novembra završava jesen utakmicom protiv Jedinstva sa Uba.