Auto Moto  

Trikovi za čišćenje prljavih sedišta u automobilu

Slučajno ste prosuli nešto od hrane po sedištu ili vam je dete kašicom potpuno umazalo automobil? Bez brige, ne morate da bacate novac na profesionalno dubinsko pranje, uz pomoć jednostavnog trika sami možete rešiti ovaj problem.
Trikovi za čišćenje prljavih sedišta u automobilu

FOTO: Piqsels

Sedišta u automobilima se izrađuju od čvrstih materijala, kako bi izdržala opterećenja, ali su bez obzira osetljiva na prljavštinu, masne fleke i mrlje od čokolade. Ipak postoje i alternativni načini da očistite sedišta, a sredstva se već nalaze u vašem domaćinstvu.

Protiv mrlja se možete boriti pomoću pene za brijanje, kombinacijom vode i sirćeta ili limuna.

Nanesite penu za brijanje na zaprljani deo sedišta i sačekajte minut, a zatim površinu dobro istrljajte suvom krpom.

Ako koristite sirće, pomešajte ga s toplom vodom, a možete dodati i malo tečnog deterdženta za pranje suđa. Nanesite mešavinu na sedište, pa nekoliko minuta kasnije istrljajte vlažnom krpom. Ako vam sirće ne prija – zamenite ga limunovim sokom.

Da biste uklonili skorele fleke od hrane i pića,možete koristiti i mešavinu sode bikarbone i belog vinskog sirćeta.

Pomešajte tri supene kašike sode bikarbone i malo sirćeta kako biste dobili glatku pastu. Nanesite je četkicom za zube direktno na područje sedišta koje je uprljano i dobro istrljajte. Ostavite tako da deluje neko vreme dok se pasta ne osuši, a zatim usisivačem pređite preko mrlje.