Južni Banat   Plandište   Društvo   Najvažnije  

Hajdučica: Uspešno realizovana akcija “I ja sam učesnik u saobraćaju”

Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Plandište, u saradnji sa osnovnom školom Jovan Jovanović Zmaj iz Hajdučice, sproveo je akciju pod nazivom “I ja sam učesnik u saobraćaju” tokom koje su organizovana takmičenja i edukacije na temu bezbednog upravljanja biciklom u saobraćaju.
Hajdučica: Uspešno realizovana akcija “I ja sam učesnik u saobraćaju”

FOTO: Opština Plandište

“Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Plandište svake godine sprovodi akcije koje prvenstveno imaju za cilj da edukuju najmlađe učesnike u saobraćaju kako da se ponašaju u saobraćaju, kako da upravljaju biciklima i mopedima na bezbedan način, kako bi se osećali sigurno i bezbedno. Kroz realizaciju ovakvih akcija trudimo da podignemo svest ljudi da su deca najugroženija kategorija u saobraćaju i da sa velikom pažnjom i oprezom svi koji upravljaju motornim vozilima moraju da se kreću posebno u blizini škola i vrtića. Tokom realizacije ove akcije učenici iz Hajdučice su na jedan vrlo zanimljiv način prolazili poligon i tako prikazali svoje veštine upravljanja biciklom. Sam poligon je napravljen kao simulacija saobraćajnog ponašanja biciklista i napravljen je sa ciljem da deca nauče da bezbedno upravljaju biciklom. Ovakvi projekti nailaze na veliko interesovanje kod dece, što nam je i krajnji cilj, da ih edukujemo, upoznamo sa pravilima saobraćaja, upoznamo sa činjenicom da bez obzira što su još uvek deca da moraju da vode računa o drugim učesnicima u saobraćaju i da se ponašaju oprezno”, izjavio je predsednik opštine Plandište Jovan Repac.

U okviru akcije “I ja sam učesnik u saobraćaju” organizovano je takmičenje u poligonskoj vožnji bicikla. U okviru dve kategorije učesnika, 23 učenika OŠ Jovan Jovanović Zmaj iz Hajdučice od petog do osmog razreda takmičilo se u savlađivanju prepreka, taktičnosti i spretnosti, tokom kog su deca pokazala veliku umešnost u upravljanju biciklom.

Nakon završetka takmičenja predsednik opštine Plandište Jovan Repac podelio je svim učesnicima prigodne poklone u vidu svetlećih katadioptera, sigurnosnih lanaca za biciklo, zvučne signalizacije i promotivnih flajera, a za najuspešnije takmičare u obe kategorije nagrada je bila biciklo.

U kategoriji učenika 5. i 6. razreda najuspešniji je bio Demše Nikola, dok je u kategoriji učenika 7. i 8. razreda najbolja bila Teči Lana. Svim učesnicima čestitamo na postignutom rezultatu i uspešno sprovedenoj obuci.