Južni Banat   Opovo   Društvo  

Opovo: Održan okrugli sto sa privrednicima u okviru projekta „Krug podrške“

U okviru projekta „Krug podrške“, koji će, uz pomoć Evropske unije, kroz kupovinu i dodelu kuća obezbediti trajna stambena rešenja i aktivnu inkluziju najosetljivijim stanovnicima Opova, 10. novembra u velikoj sali Kulturnog centra Opovo održan je prvi od dva planirana okrugla stola sa lokalnim i regionalnim privrednicima.
Opovo: Održan okrugli sto sa privrednicima u okviru projekta „Krug podrške“

FOTO: Opština Opovo

Tema okruglog stola je bila u skladu sa projektnom tematikom – zapošljavanje osetljivih grupa našeg društva. Tokom  događaja diskutovano je na koji način lokalna samouprava može podstaći i podržati privrednike i preduzetnike tokom zapošljavanja ovih ciljnih grupa, a učesnici su iznosili svoja dosadašnja iskustva u radu i izazove sa kojima se susreću.

Predsednik Opštine Opovo Miloš Markov je, pozdravljajući okupljene, naglasio važnost ovakvih incijativa koje pomažu najugroženijim porodicama u opštini, podsećajući kako ovo nije prvi projekat ove vrste već jedan u nizu onih koji se već godinama sprovode. Obezbeđivanje 10 kuća, kroz ovaj projekat, za one koji nemaju rešeno stambeno pitanje a nalaze se u veoma teškoj socijalno-ekonomskoj poziciji, izuzetno je značajno za opštinu Opovo.

Menadžerka projekta Ivana Obradović je predstavila projekat i mere aktivne inkluzije u okviru kojih se očekuje direktno učešće privrednika i pozvala ih na buduću saradnju.

Predstavnice Nacionalne službe za zapošljavanje, filijala Pančevo, predstavile su olakšice i subvencije koje ova institucija obezbeđuje prilikom zapošljavanja društveno osetljivih grupa i iznele niz pozitivniih primera ove prakse.

Predstavnica programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“, Mirjana Dimirijević ispred UNOPS-a, pružila je dodatna pojašnjenja o mehanizmima koji se primenjuju u okviru projekata kako bi se planirane aktivnosti sprovele na zadovoljstvo svih aktera.

Projekat „Krug podrške“ sprovodi Opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem građana „Siguran život“.

Projekat se realizuje u okviru programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“, koji finansira Evropska unija, a implementira UNOPS.