Južni Banat   Alibunar  

Završeno sređivanje krstova na ulazima u Alibunar

Uz blagoslov sveštenika i uz pomoć Veća Srpske i Rumuske pravoslavne crkve, kao i brojnih dobrotvora i sponzora iz Alibunara i okolnih mesta, privedeni su kraju radovi na celokupnom sređivanju krstova.
Završeno sređivanje krstova na ulazima u Alibunar

FOTO: MZ Alibunar

U potpunosti je uređen teren oko sva četiri krsta na ulazima u naseljeno mesto. Urađeno je takođe gletovanje kao i fasada postolja ne kome se nalaze krstovi, zaštitni pojas, staze od armiranog betona uz dodatak šuta i postavljanje zaštitnog lima na samom postolju, nakon čega predstoji sadnja cveća i zimzelenog drveća.

“Veoma smo srećni jer su završeni radovi na krstovima na prilazima selu. Neka Gospod nagradi sve one koji su se trudili, fizički i finansijski, od početka ovog projekta do njegovog završetka“, poruka je zahvalnosti sveštenika.

Predstoji zajednički moleban sveštenika i vernika Srpske i Rumunske pravoslavne crkve i služba osvećenja krstova.

“Mnogo je važno, meštani su u ovim danima bili složni i jedinstveni, a imaju oko čega da su složni. Završetak radova je sve okupio i složio i on je pokazatelj da samo ujedinjeni i složni možemo postići ono što je za sve nas dobro i korisno”, poručuju iz MZ Alibunar.