Južni Banat   Kovačica   Najvažnije  

Kovačica: Svih 8 biračkih mesta otvorena na vreme

Danas se u Srbiji sprovode izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina. Na teritoriji opštine Kovačica otvoreno je svih 8 biračkih mesta.
Kovačica: Svih 8 biračkih mesta otvorena na vreme

FOTO: Pixabay

Glasanje se odvija na tri biračka mesta u Kovačici u Osnovnoj školi Mlada pokolenja, na dva u Padini, u Osnovnoj školi Maršal Tito, i na po jednom biračkom mestu u osnovnim školama u Crepaji, Uzdinu i Debeljači.

Sva biračka mesta otvorena su od 7 časova, a glasanje teče neometano.

Svoju građansku dužnost obavio je i aktuelni predsednik Nacionalnog saveta Rumuna, Daniel Magdu, koji je glasao na svom biračkom mestu. Ovom prilikom on je rekao da su ovi izbori potvrda puta kojim treba da se kreće rad NSRNM i da je plan u budućnosti da ona bude izvesna, sigurna, bolja uz unapređenje svih oblasti života Rumuna, kako u Vojvodini tako i na teritoriji cele Srbije.

Pred glasačke kutije jedna od prvih izašla je i prva na listi "Aj dedičstvo aj budućnost – Slovaci!" Dušanka Petrak. Ona je glasala na biračkom mestu u osnovnoj školi u Kovačici.

Građani će moći da glasaju danas do 20 časova. Izbori se, inače, održavaju za nacionalne savete 23 nacionalne manjine – 19 na nesposrednim i za četiri na elektrorskim izborima.