FOTO: Dom zdravlja Pančevo
Pregledi su sprovedeni kroz Savetovalište za dijabet i tom prilikom je prisutnima meren šećer u krvi našte, zatim post prandijalno (dva sata nakon obroka), kao i tromesečni prosek, glikozilirani hemoglobin (HbA1c).
Izmeren im je krvni pritisak, urađen EKG kao i antropometrijsko merenje (visina, težina, obim struka) i određen indeks telesne mase.
Zaposleni u Zavodu za javno zdravlje prisutnima su određivali procenat masti u telu. Nutricionista iz Opšte bolnice Pančevo savetovala je o pravilnoj ishrani.
„Prisutni su dobili savete lekara u skladu sa rezultatima analiza o prevenciji rizika nastanka šećerne bolesti ili kako da već postojeću bolest kontrolišu ili smanje njene negativne posledice, kao i detaljna uputstva o pravilnoj nezi stopala, o značaju fizičke aktivnosti i pravilnoj ishrani, zatim kako se pravilno izrađuje profil vrednosti šećera u krvi, i po potrebi uputstva o korekcije terapije“, saopšteno je iz Doma zdravlja Pančevo.