Južni Banat   Srbija   Društvo  

Republička direkcija za robne rezerve oglasila prikupljanje ponuda za razmenu merkantilne pšenice

Republička direkcija za robne rezerve oglasila je prikupljanje pismenih ponuda za razmenu merkantilne pšenice za 30.000 tona pšeničnog belog brašna „T-500“, koje će se dobiti meljavom, radi interventne prodaje proizvođačima hleba. Predmet oglasa je razmena merkantilne pšenice za pšenično belo brašno „T-500“, u paritetnom odnosu koji će se utvrditi na osnovu sakupljenih ponuda po ovom oglasu.
Republička direkcija za robne rezerve oglasila prikupljanje ponuda za razmenu merkantilne pšenice

FOTO: Pixabay

Tekst oglasa i obrazac ponude: https://www.rdrr.gov.rs/uploads/aktuelnosti/razmena-psenice-za-brasno-novembar-2022.pdf

Republička direkcija za robne rezerve obaveštava zainteresovane o kupovini do 150.000 tona merkantilnog kukuruza rod 2022. godine. Kupovina merkantilnog kukuruza vršiće se od fizičkih lica – nosilaca registrovanih poljoprivrednih porodičnih gazdinstava i ostalih privrednih subjekata.

Cena merkantilnog kukuruza je 40,00 din/kg (u cenu uračunat PDV), uskladišteno u silos ovlašćenog skladištara Direkcije. Minimalna količina merkantilnog kukuruza koja se kupuje od jednog aktivnog,

registrovanog, poljoprivrednog porodičnog gazdinstva je 10 tona, a minimalna količina merkantilnog kukuruza koja se kupuje od ostalih privrednih subjekata je 100 tona.