Južni Banat   Društvo   Pančevo   Najvažnije  

Pančevo: Vanredna akcije doborovoljnog davanja krvi 10. juna

Crveni krst Pančevo, Udruženje obolelih od multiplog mijeloma Srbije i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine, pod sloganom “Ispružite ruku za život”, organizovaće humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u subotu, 10. juna od 10 do 14 časova na dve lokacije u Pančevu.
Pančevo: Vanredna akcije doborovoljnog davanja krvi 10. juna

FOTO: Crveni krst Pančevo

Jedna akcija će biti u prostorijama Crvenog krsta Pančevo, u Ulici Žarka Zrenjanina broj 15, a druga u transfuziomobilu, savremeno opremljenom namenskom vozilu za prikupljanje krvi na terenu, koji će biti parkiran na uglu ulica Vojvode Živojina Mišića i Vojvode Radomira Putnika.

Širom sveta se 14. juni obeležava kao Svetski dan davalaca krvi i u susret danu i tim povodom mobilisali smo sve sopstvene resurse kako bi poslali jasnu poruku zahvalnosti pojedincima koji daju krv kao i svim našim saradnicima koji podstiču ljude da postanu novi davaoci.

“Želimo da ohrabrimo ljude dobrog zdravlja da redovno daju krv kako bi se poboljšao kvalitet života pacijenata čije je lečenje zasnovano na transfuziji, kao što su oboleli i od multiplog mijaloma. Namera manifestacije koja će biti održana u subotu, u jednom delu i u Galeriji Kafe, je da obratimo pažnju na zdravlje davalaca i kvalitet brige o davaocima kao glavne faktore u izgradnji posvećenosti davalaštva. Tim povodom događaj će imati i svoj edukativni deo”, saopšteno je iz Crvenog krsta Pančevo.

Predavanje o vitalnom značaju krvi, redovnoj kontroli, zdravim i prirodnim načinima na koji krvna slika može da se dovede u dobro stanje, i sličnim temama, kroz interaktivna predavanja, će održati i transfuziološkinja dr Radmila Railić Ristovska, predsednica Komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi Crvenog krsta Pančevo, zaposlena u Opštoj bolnici Pančevo, koja će biti tu za sva pitanja i nedoumice koje imaju davaoci u vezi sa davanjem krvi.

Članovi i članice udruženja obolelih od Multiplog mijeloma žele da se oduže svima koji su dali i daju krv, čiji su oni česti primaoci, tako što će dovesti svoje prijatelje, članove porodica, poznanike i podržavaoce udruženja da u subotu daju krv jer krv kao lek, nema svoju zamenu.