Južni Banat   Kovin   Najvažnije  

Održani "Dani mađarske kuhinje" u Skorenovcu

Manifestacija od značaja za opštinu Kovin, “Dani mađarske kuhinje” u Skorenovcu, održana je po 14. put.
Održani "Dani mađarske kuhinje" u Skorenovcu

FOTO: TOO Kovin

Tokom dana pripreman je gulaš od različitih vrsta mesa, divljači, podvarak, svadbarski kupus, topili su se čvarci, pravila tradicionalna poslastica, kurtoš kolač…

Posetioce je očekivao veliki broj izlagača na čijim se štandovima su mogli naći gulaš od jelena ili divlje svinje, sarmice od mlevene svinjetine, kao i različite domaće suhomesnate proizvode, od kojih je najpoznatiji skorenovačka čajna kobasica.

Pored svih gurmanskih specijaliteta sa mesom, sladokusci su imali priliku da uživaju u poslasticama od maka, oraha i višanja, a za one koji to još nisu probali, imali su priliku da okuse i neobičnu čipkanu krofnu.

Najbolji su osvojili nagrade.

“Mnogo smo se spremali, mi meštani, organizatori kao i posetioci. Verujem da su iseljenici još početkom godine upisali u kalendar, da će se druge subote u oktobru organizovati manifestacija Dani mađarske kuhinje u Skorenovcu. Ove godine je i vreme pogodovalo,“ izjavila je Tivador Bogoš, predsednik saveta MZ Skorenovac.

Uz bogat kulturno-umetnički program, raznovrsne suvenire i ručne radove, Sekeljani su predstavili svoju tradiciju i običaje.