Sport  

Marko Jančikin i Petar Perić odbranili titulu u dubl skulu za juniore

Na Prvenstvu Srbije u veslanju za seniore, juniore i kadete, održanom proteklog vikenda, veslači Tamiša iz Pančeva ponovo su nadmašili sva očekivanja i podigli lestvicu kada je u pitanju broj medalja.
Marko Jančikin i Petar Perić odbranili titulu u dubl skulu za juniore

FOTO: VK Tamiš

Seniori su veslali u Beogradu, gde je fantastičan bio Miloš Boškov, osvajač bronze za Srbiju u Kazanju na Igrama Briksa. On se ovog puta izborio za srebrnu medalju u skifu, dok je sa svojim klupskim kolegom Milošem Badrljicom osvojio bronzanu medalju u dubl skulu za lake veslače.

Drugi deo PS održan je na Paliću. Marko Jančikin i Petar Perić, odbranili su titulu u dubl skulu za juniore i okitili se zlatnom medaljom.

Mlade veslačice Nikolina Gerstner i Bojana Jakšić postale su vicešampionke države u vrlo zahtevnoj veslačkoj disciplini – dvojcu bez kormilara.

Ognjen Jović i Vanja Ignjatov, mlade nade pančevačkog veslanja potvrdili su svoj talenat osvojivši srebrnu medalju u dubl skulu za kadete.

Stigla je i još jedna bronzana medalja za šampione Tamiša Marka Jančikina i Petra Perića u četvercu skul za juniore. Oni su to odličje osvojili sa svojim mlađim klupskim drugovima Ognjenom Jovićem i Vanjom Ignjatovim.